Ons programma

Beste Limburger,

Als er één begrip op Limburg plakt is het wel ‘metamorfose’. Van mijnprovincie naar industrieprovincie naar een echte innovatieprovincie. Geen andere provincie heeft zich met al haar veerkracht vaker heruitgevonden dan Limburg: hier transformeert ruimte, hier transformeren onze bedrijven, hier transformeren onze mensen en hun talent.

In Limburg streven we continu naar samenwerking. Samenwerking is de motor van die transformatie die ons zo uniek maakt. Die samenwerking is deel van ons DNA, van onze Limburgse eigenheid.

Limburg is bij uitstek de provincie waar het goed is om te wonen, leven en werken. Limburg groeit en bloeit tot circa 409.000 huishoudens in 2040. Waar Limburg voorheen nog een relatief jonge bevolking had ten opzichte van de rest van Vlaanderen, is dit niet meer het geval en zet de ontgroening zich verder.

Dat zorgt voor specifieke uitdagingen waarop we anticiperen om ook in de toekomst hier wonen, leven en werken tot de beste in Vlaanderen te maken. Hieronder leest u de krachtlijnen van ons programma.

cd&v Limburg is consequent. Met cd&v Limburg staan we garant voor Limburg, gisteren, vandaag, morgen. Daarom willen we graag verder werken aan de oranje draad voor de mooiste provincie van Vlaanderen. Daarom sturen wij onze sterkste mensen, voor een nog sterker Limburg.

cd&v, uw zekerheid voor een sterk Limburg.

Tom Vandeput (lijsttrekker district Hasselt) – Inge Moors (lijsttrekker district Tongeren) – Raf Drieskens (lijsttrekker district Maaseik)